Ο Δημήτρης – τέως πρόεδρος του Σ.Κ.Α.Σ. (Συλλόγου Καπνιστών Αναργυρείου Σχολής) – έκοψε το τσιγάρο

Ο Δημήτρης γεννήθηκε στη Μύκονο τον Αύγουστο του 1957. Είναι παντρεμμένος από τον Γενάρη του 1991 με την Φραντζέσκα Χανιώτη κι έχουν από τις 3.3.93 ένα αγόρι, τον Αντώνη.

Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Α.Β.Σ.Π. (Πανεπ. Πειραιώς). Επέστρεψε στο νησί του, όπου κατοικεί και εργάζεται χοντας 2 καταστήματα με την επωνυμία SCALA Shop Gallery και SCALA Stock Gallery. Στον χώρο του εμπορίου βρίσκεται από το 1983. Στα καταστήματά του εκτίθενται έργα κορυφαίων Ελλήνων κεραμιστών, σύγχρονη γλυπτική, κατασκευές και κοσμήματα Ελλήνων δημιουργών.

Παράλληλα δραστηριοποιείται στον ξενοδοχειακό χώρο είτε μέσα από την οικογενειακή επιχείρηση του ξενοδοχείου “CARBONAKI”, που ανήκει στους γονείς του Αντώνη και Μαρία, είτε με ιδιόκτητα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα με την επωνυμία “ROUSSOUNELOS STUDIOS” μέσα και έξω από την πόλη της Μυκόνου.

Tο 1990 ίδρυσε την προσωπική επιχείρηση Γραφείου Γενικού Τουρισμού με την επωνυμία PORTES TRAVEL. To γραφείο έκλεισε το 1995 λόγω ολοκληρωτικής απορρόφησης του ελεύθερου χρόνου του.

Συνιδρυτής και μέλος της Συντακτικής Επιτροπής της εφημερίδας “Η ΜΥΚΟΝΙΑΤΙΚΗ” από το 1988.
Είναι πολιτική εφημερίδα άποψης και κριτικής, που ασχολείται με τα κοινά στο νησί, με ποικίλη ύλη και θέματα που απασχολούν ευρύτερα την ελληνική κοινωνία. “Η ΜΥΚΟΝΙΑΤΙΚΗ”, τα στελέχη και οι συνεργάτες της έχουν κατά καιρούς υποστεί διώξεις και προσωπικές επιθέσεις για δημοσιεύματα και απόψεις που εκφράζουν. Συνεχίζει την πορεία της δυναμικά, με μικρές και μεγάλες νίκες σε όφελος της Μυκόνου. Σταθερή διεκδίκηση τα τελευταία χρόνια είναι το δικαίωμα της ελεύθερης γνώμης, που δυστυχώς στο νησί και όχι μόνο, διώκεται λυσαλέα. Βρίσκεται πάντα στην αντιπολιτευόμενη μεριά του ποταμιού μιας και στόχος της είναι ο έλεγχος και η κριτική της όποιας εξουσίας, η στήριξη Ελληνικών και διεθνών N.G.O, η μελέτη και προβολή του μυκονιάτικου πολιτισμού, η ανάπτυξη της Μυκόνου με όρους αειφορείας και η αποφυγή της υπερβολής που βύθισε άλλους τουριστικούς τόπους στον κοινωνικό και οικονομικό μαρασμό.

Ανήκει στην Αστική μη κερδοσκοπική Πολιτιστική εταιρεία ΤΑΝΙΤ. Εδρα της η Μύκονος- διεύθυνση :
ΜΥΡΩΔΙΟΥ 24,
Τ.Θ.111,
84600 ΜΥΚΟΝΟΣ
ΤΗΛ-ΦΑΞ 0289 24344.

Ο Δημήτρης – τέως πρόεδρος του Σ.Κ.Α.Σ. (Συλλόγου Καπνιστών Αναργυρείου Σχολής)- έκοψε το τσιγάρο τον Γενάρη του 1996 κι αυτό είναι ήδη μια πολύ ευχάριστη είδηση- ευχή για όλους τους επισκέπτες της σελίδας του Στέλιου. Eσχάτως αναλώνεται σε σκαψίματα, ποτίσματα και καλλιέργειες στον Μαμάσο της ενδοχώρας της Μυκόνου.
Τακτική που για τα παληκάρια της ηλικίας των εγκεφαλικών και καρδιακών κυνδύνων, εξοικονομεί ποσά που πιθανόν να κατέληγαν στον νευρολόγο, τον καρδιολόγο κι ενίοτε τον ψυχοθεραπευτή.

Υ.Γ. Στους αγαπημένους του συμμαθητές αφιερώνει λίγους στίχους του Μυκονιάτη ποιητή Πανάγου Αξιώτη:

” Στα Ρόνια
κορφή στο βραχάκι
ήταν η πατελίδα.
Μα όταν ξαναπέρασα
δεν ήταν πια,
(ίσως γιατί είχαν περάσει πενήντα χρόνια;)
και δεν έλαχε κανένας να μου το πει
για να θρηνήσω…”

Δημήτρης Ρουσουνέλος – 1998
Δημήτρης Ρουσουνέλος