Επεσε η “αυλαία” στον ιστιοπλοϊκό αγώνα των Σπετσών

Με θεαματικές ιστιοδρομίες και τις βραβεύσεις των πρωταγωνιστών ολοκληρώθηκε στις Σπέτσες ο μεγαλύτερος αγώνας Κλασσικών Σκαφών, που διεξάγεται στην Ελλάδα.
spetses2-thumb-large
Ογδόντα σκάφη με 600 ιστιοπλόους πήραν μέρος στη διοργάνωση «Spetses Classic Yacht Regatta», του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος και όσοι βρέθηκαν στο γραφικό νησί του Αργοσαρωνικού είχαν την ευκαιρία να δουν εντυπωσιακά σκαριά των περασμένων δεκαετιών σε αγωνιστική δράση.

Οι αγωνιζόμενοι ταξίδεψαν από όλες τις μεριές της Ελλάδας όπως Κέρκυρα, Σύρο, Κρήτη, Πάρο, αλλά και από το εξωτερικό (Γαλλία, Ιταλία και Κύπρο). Πολλά ήταν τα σκάφη που ξεχώρισαν. Ανάμεσα του η «Αελλώ», το ιστορικό σκάφος, ηλικίας σχεδόν ενός αιώνα, του ιδρυτή του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος, Αντώνη Μπενάκη που συμμετείχε για πρώτη φορά στην διοργάνωση και το «Savannah» που ταξίδεψε από τη Μ. Βρετανία για να πάρει μέρος στη διοργάνωση.
spetse4-thumb-largeΤα καΐκια που πήραν μέρος στον αγώνα αποτελούσαν έργα τέχνης της ελληνικής ξυλοναυπηγικής ενώ το «Αϊ Γεώργης», με κυβερνήτη τον Παναγιώτη Μαθιό, που ξεχώρισε έχει ναυπηγηθεί στα ιστορικά καρνάγια των Σπετσών.
spetses3-thumb-large«Στην πορεία αυτών των πέντε ετών με επιμονή, σκληρή δουλειά και συνεχή εξέλιξη έχουμε καταφέρει να εντάξουμε το Spetses Classic Yacht Regatta, στο διεθνές καλεντάρι των αγώνων της Μεσογείου, προσελκύοντας φέτος ρεκόρ συμμετοχών με υπερδιπλάσιες συμμετοχές σκαφών από το εξωτερικό», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΝΟΕ, Αλέξανδρος Παπαδόγγονας.
spetses11-thumb-largeΜία ξεχωριστή στιγμή της διοργάνωσης αποτέλεσε η απονομή του ανεκτίμητης αξίας επάθλου «Spirit of Chivalry – Chivas Honour Award Spetses Classic Yacht Regatta 2015» στο λατίνι «Αλεξάνδρα Χ» και στο πλήρωμά του, Τάκη Μάντη και Παύλο Καγιαλή που ανέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο τις αξίες του ομαδικού πνεύματος, της ευγενούς άμιλλας και της αυθεντικότητας. Οι δύο ιστιοπλόοι βρίσκονται στην 1η θέση της παγκόσμιας κατάταξης της ολυμπιακής κλάσης 470 και από τις 29 Ιουνίου θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της κατηγορίας τους.spetses6-thumb-large
Χορηγοί επικοινωνίας ήταν ο ΣΚΑΪ και η «Καθημερινή».